Savršena frizura svaki dan? Pogledajte 3 savjeta naših barbera

Barber in Oliver's

Uredna i duga kosa kod muškaraca bila je simbol moći u mnogim prapovijesnim kulturama. Neuredna, neobrijana kosa često se povezivala s ljudima nižeg staleža, dok je dotjerana i njegovana kosa često označavala status i ugled. Danas na muške frizure gledamo malo drugačije. 

Mnogim muškarcima savršena frizura dodatno poboljšava ne samo izgled nego i samopouzdanje. Osim toga, redovito održavanje kose i vlasišta može pomoći u prevenciji gubitka kose i očuvanju zdravlja kose. Pravilna njega uključuje korištenje kvalitetnih proizvoda i redovite posjete frizeru ili barberu. 

Upravo su zato naši vrhunski barberi pripremili za vas 7 savjeta za savršenu frizuru svaki dan, ali i za svakodnevnu njegu kose.

1. Nemojte prati kosu svaki dan

“Kosu nemojte prati svaki dan, nego svaki drugi ili treći. Ako se kosa pere svaki dan, brže će se mastiti, a većina šampona nije dobra za sve tipove kose. Mnogi šamponi su prejaki i zbog njih kosa vrlo često zna opadati. Ja ću svakoj našoj mušteriji preporučiti da koristi neki prirodni šampon. Meni su osobno najbolji šamponi iz nove Meštrove linije”, savjetuje naš barber Lovro.

Naime, mnogi muškarci diljem svijeta suočavaju se s raznim aspektima vezanim uz svoju kosu, i često se javlja prava “muška fobija” oko gubitka kose. Mnogo je faktora zašto muškarci gube kosu, genetika, stres, razne hormonalne promjene i ostalo, ali uz naše savjete to možemo usporiti ili čak prevenirati.

2. Koristite šampon prema svom tipu kose

“Lovro je već istaknuo važnost odabira šampona za različite tipove kose. Recimo, ako je kosa suha i tjeme upaljeno, ako se na njemu javlja crvenilo i prhut te svrbež, idealno bi bilo uzeti blagi i provjereno kvalitetan šampon. Npr, Le Petit Marseillais, koji se može kupiti u svakom prosječnom dućanu”, ističe naš barber Ivan. 

Svi će vam naši barberi preporučiti i gel, vosak ili pomadu za kosu ovisno o vašem tipu kose. No, ono što je najvažnije je ne pretjerivati ni sa čime. Pogotovo ako se radi o vosku za kosu koji nije na bazi vode. 

3. Umjereno s gelovima i voskom

“Ako je kosa duža i gušća, preporučljivo je nositi pomadu na vodenoj bazi radi sjaja i mekoće jer će korijen kose biti vlažniji i lakši za počešljati i urediti. No, matt vosak kosu će kosu učvrstiti puno bolje od pomade, ali će je napraviti suhom. To za dugu kosu nije preporučljivo jer će se vrhovi ispucati pa ćete je trebati češće šišati.”, savjetuje naš Stjepan.

Isto tako, svaki će naš barber istaknuti kako nikako nemojte pretjerivati s preparatima za kosu. Najbolje je da se posavjetujete s našim barberima i pitate ih koja je idealna količina gela, pomade ili voska za vašu kosu.

Dodatni savjet – tražite savjet naših barbera!

“Kad iz Oliver’sa izađete zadovoljni i sretni nakon što smo mi napravili super posao – najbitnije je održavati frizuru do vaše iduće posjete. Pitajte nas kako pravilno i brzo savladati pranje, feniranje i stiliziranje vaše frizure. Dat ćemo vam i savjete vezane za to koje proizvode koristiti kako bi postigli isti efekt kao nakon odlaska iz salona”, istaknula je za kraj naša Sara.Kao što vidite, vrlo jednostavno, brzo i lako možete doći do savjeta o održavanju savršene frizure i o njezi kose i vlasišta. Zato što još čekate, rezervirajte svoj termin već danas i ne zaboravite – tu smo za svaka vaša pitanja o njezi kose, brade i očuvanju njihova zdravlja.